Bu iki kelimenin farkı nedir????
Cuma 5 Ekim 2007 - 13:11
Sizlere yöresel iki kelimenin ne anlamda kullanıldıklarının ve temel farkını soruyorum..
"KÖNTÜK" ile "KÖTMEK" arasındaki fark nedir sizce?
Cevabı bilene bi çuval verecez.
"KÖNTÜK" ile "KÖTMEK" arasındaki fark nedir sizce?
Cevabı bilene bi çuval verecez.
- mehmetbektasTS Kaplanı
Nereden: : bazen o tarafdan bazen bu tarafdan
Geri: Bu iki kelimenin farkı nedir????
Cuma 2 Kas. 2007 - 17:06
Kötmek dediğin şey benim bildiğim kütmek olması gerekiyor. gerçi belki yazılışıyla okunuşu farklı olabilir ) kütmek kütük gibi bir şey sanırım ama köntük hakkında bi bi bilgim yok lütfen beni aydınlatın. kütmek diye arkadaşlarımıza takılıyordum deyim gibi ama manasını bilemiyorum. SAYGILAR...
- AĞASARLI61tsBizden Biri...
Perş. 3 Ocak 2008 - 17:34
evet 'kötmek' bende "kütmek" olarak biliyrom 'ağacın gövdesinin parçalanmadan bölünmüş halii..üzerinde odun kesmek için kullanılır'... köyden köye değişiyor kelimelerin yeri...değiş şekli felan.. "köntük"de ericekle kendir eğirmeye deniyomuş anladığım kadarıyla evdekiler öyle dedii AĞASAR'LI61
Perş. 17 Ocak 2008 - 11:55
%70 yaklaşık cevap daha net açıklamasıda var aslında. Yakında yazarım.. Biraz daha bekliyelimde.
- AĞASARLI61tsBizden Biri...
Perş. 17 Ocak 2008 - 20:55
biz hep burdayuuk beklerüük :d AĞASAR'LI61
Salı 25 Mart 2008 - 22:36
Arkadaşlar olayı şöyle anlatalım:
-Kötmek en geneliyle yıkılmış, kesilmiş ağaç kökünden koparılarak sadece yakmak için bulundurulan odunlardır. Yani yontulmamış öyle kaba püsürlü odundur direk baltayla böl at sobaya şeklinde..
-Köntük ise kötmek ebatlarında olmasına rağmen üzerinde bişey doğranabilecek bi yere destek olabilecek sağlamlıkta olan daha düzgün odundur.
Mesela gittik ormandan patar ettik; eve geldik patarı ikiye böldük. Bi kısmını sobalık ettik attık odunluğa bu kötmek oldu. Diğer kısmınıda biraz yontup düzeltip belirli bi sekle soktuk ve ev-ahır işinde kullanmak için bi kenara koyduk, buda köntük oldu..
-Kötmek en geneliyle yıkılmış, kesilmiş ağaç kökünden koparılarak sadece yakmak için bulundurulan odunlardır. Yani yontulmamış öyle kaba püsürlü odundur direk baltayla böl at sobaya şeklinde..
-Köntük ise kötmek ebatlarında olmasına rağmen üzerinde bişey doğranabilecek bi yere destek olabilecek sağlamlıkta olan daha düzgün odundur.
Mesela gittik ormandan patar ettik; eve geldik patarı ikiye böldük. Bi kısmını sobalık ettik attık odunluğa bu kötmek oldu. Diğer kısmınıda biraz yontup düzeltip belirli bi sekle soktuk ve ev-ahır işinde kullanmak için bi kenara koyduk, buda köntük oldu..
- san_surBizden Biri...
C.tesi 12 Nis. 2008 - 13:00
hııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmm demek öle